Miksi Haminan museokatu?

Kaikki Haminan keskeiset museot sijaitsevat saman kadun, Kadettikoulunkadun varrella. Haminan kaupunginmuseon hallinnoima Kauppiaantalon museo on naapurikorttelissa. Lisäksi kadun varren ympäristö itsessään on täynnä historiallisia kohteita.

Tämä projekti tarjoaa koko historiapaketin yksissä kääreissä.

Saapuminen Haminaan

Hamina sijaitsee E18-tien varrella vain 150 kilometrin päässä Helsingistä. Pääkaupunkiseudulta Haminaan pääsee henkilöautolla noin puolessatoista tunnissa. Junalla Haminaan pääsee Kouvolan tai Kotkan juna-asemien kautta.

Etäisyyksiä:
Helsingistä 150 km
Kotkasta 25 km
Kouvolasta 55 km
Lappeenrannasta 90 km

Haminassa on ilmainen pysäköinti. Joissain pysäköinti- ja parkkipaikoilla tarvitaan kuitenkin parkkikiekko, joten huomioithan sen.

Isojen tapahtumien aikana keskustassa on usein myös poikkeavia liikennejärjestelyjä.

Raatihuoneentorin varrella on joitakin parkkiruutuja henkilöautoille sekä parille linja-autolle. Raatihuoneelta lähtevien katujen varsilta löytyy lisää parkkipaikkoja.

Varsinaisia paikoitusalueita löytyy Isoympyräkadun ja Rauhankadun risteyksestä sekä kauppatorin ympäristöstä. Näissäkin pysäköinti on ilmaista

  • ilmainen pysäköinti

  • pikkukaupungin rauhallinen ilmapiiri

  • kaikki palvelut lähellä

Maailmanluokan historiallinen pikkukaupunki

Authentic Tradition
Tähtimäinen linnoitus

Haminan symmetrisessä linnoitusmallissa ympyrä jaettiin neliöillä geometrisesti siten, että syntyi kahdeksankulmainen monikulmio.

Tällaisia tähtimäisiä linnoituksia, joiden sisällä on ympyräasemakaavan muotoinen kaupunki, on Euroopassa jäljellä enää kaksi: Hamina ja Palmanova.

Historia elää Haminassa

© 2023 haminanmuseokatu.fi. All rights reserved.